2013. március 24.

Pedig dehogy

December végén azt hittük, hogy március közepén lehet tavaszi zsongani, pedig dehogy. Március közepén mi még a jobb helyén voltunk az országnak, nem ott, ahol emberek napokat töltöttek bezárva az autóikban a hófúvásban és nem ott, ahol még több napig nem volt villany.

Február közepén azt hittük, mert a meteorológusok is ezt mondták, hogy az akkori hóesés volt a tél utolsó támadása, pedig dehogy. Március közepén akkorát támadott a tél, mint egész télen sosem.
Március 3-án, amikor feldolgoztuk a disznót, azt hittük, hogy az egy héttel később megfüstölődő kolbásznak már egyáltalán nem lesz alkalma kifagyni, pedig dehogy. Márciusban alig éltünk át fagymentes napot és még ezután is napokig fog fagyni. De legalább a kolbász kifagy, ez pedig nagyon is szükséges ahhoz, hogy jó kolbász váljék belőle.
Március közepén azt hittük, hogy elég lesz, ha egy héttel halasztjuk el a tavaszi zsongást, pedig dehogy. Egy héttel később, tegnap, a szomszédfalusi meteorológiai észlelő szerint a maximum hőmérséklet 0,7 fok volt, bár az is igaz, hogy legalább nem esett a hó.
Március közepén azt hittük, hogy nyugodtan otthagyhatjuk a házat anélkül, hogy a lefolyókba sót szórnánk, mert az akkori cudar napok után már tuti nem fog jönni hosszan tartó fagyos idő, pedig dehogy. Jött. Legalább a vizet leengedtük és reméljük, hogy ha már egész télen nem volt 4 foknál hidegebb a házban, most sem lesz.
Március közepén azt hittük, hogy az az adag (egy vödörnyi) napraforgó, amit kint hagytunk a madaraknak, már bőven elég lesz a mostani hóban-fagyban. Most de szeretném azt mondani, hogy nem igaz a „pedig dehogy”, de attól tartok, hogy a pénteki menetelünkig már teljesen ki fog ürülni.
Március elején azt hittem, hogy ha akkor vetem el a palántáknak a magot, már késésben leszek, pedig dehogy. Szegények kikeltek, várják a fényt és a meleget, de amíg nem jön, ebben az éppenhogycsakkikelt nagyságban dekkolnak, nem nőnek, nem hoznak újabb leveleket, pedig próbálom nekik keresni a jobb helyeket.
Március közepén azt hittem, hogy a málnavesszőket, amiket Szántóvető ígért, már ezen a hétvégén meg fogom kapni és el fogom ültetni, pedig dehogy. Azt is hittem, hogy a tavaszi zsongással egyidőben, szintén ezen a hétvégén, a faluban osztandó dália- és kardvirággumókból én is fogok a kertünkben ültetni, pedig dehogy.
És március elején a tavaszi hagymások azt hitték, hogy nyugodtan kibújhatnak a földből, mert már itt a tavasz, pedig dehogy.

9 megjegyzés:

  1. És a Dunántúlon ismét havazik!

    VálaszTörlés
  2. Nálunk már komoly mennyiségű hó van újra - és reggelig még több lesz, mert egyfolytában havazik! Minyon, én felmondok Neked, mert nem varázsoltál nekünk jóidőt. Hát kérdem én, milyen boszi vagy Te? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tűnik, helyi boszi :) Mert az igaz, hogy nálunk is volt hó, meg cudar idő, de messze nem annyi, mint pl. az Őrségben :) Úgyhogy Neked kell átlényegülnöd boszivá, vagy egy helyi boszit kell keresned.

      Törlés
  3. Nálam is csak vegetálnak a palánták, sőt vannak akik feladták, kidőltek szó szerint. Épp ma hallottam a rádióban főzés közben, hogy csütörtöktől végre tényleg jön az igazi tavasz.Most még utoljára elhiszem....:)) Eszter

    VálaszTörlés
  4. http://index.hu/napirajz/2013/03/25/rituale/
    és
    http://www.maimoni.hu/2013/03/relativ.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Praktikak+%28Praktik%C3%A1k+sok+gyerekhez%29
    Laci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egyrészeseket én is szívesen beáldozom, de sajnos nincsenek még-nem-mutáló alt fiúk a családban, így mégis kár lenne értük :)

      Törlés
    2. Arra akartam célozni, hogy az oroszoknak ez már tavasz! És most jönnek a charter gépekkel Hévizre.

      Törlés
  5. Nyugdíjba megy a nyuszika, eljárt a kor felette,
    megkéri a malackát, hogy ugorjon be helyette.
    Meg is indul a malacka, fogja már a karabélyt,
    úgy gondolja, bosszút áll sok sonkává lett malacért.
    Betölti a tojás-töltényt, lövi ki a sok tojást,
    így intézi a lányok közt a húsvéti locsolást.
    Azt gondolja a malacka, mily szép ez a hivatás,
    így született Terminátor Zsírszalonnás kiadás.
    Hidd el nekem, ütős film lesz és szép nagyot fog szólni;
    megkérdezlek kedves lányka, fognak-e locsolni?
    Kívánok békés, boldog ünnepet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...